header2
     

plantair

VOET-, HAND- EN OOR-REFLEXOLOGIE


Reflexzonetherapie werd al vele eeuwen geleden door de Egyptenaren, Indiërs en Chinezen beoefend.  Zij ontdekten dat door een bepaalde druk te geven op verschillende punten op de voeten, handen of oren, het lichaam positief gestimuleerd kon worden waardoor klachten verminderen.


Het lichaam bezit een uitstekend zelfgenezend vermogen en daarin ligt de oorsprong van de reflexologie. De reflexzones corresponderen met organen, klieren en weefsels in het lichaam. Door met een bepaalde techniek  de  zones te masseren, wordt het lichaam gestimuleerd het natuurlijk evenwicht te herstellen. Dit heeft  zowel lichamelijk als geestelijk effect.


Door het masseren van de reflexzones ontstaat er een betere doorbloeding van de corresponderende organen, kan er een betere lymfedoorstroming plaatsvinden, worden afvalstoffen optimaal afgevoerd, voedingsstoffen beter opgenomen en stroomt er weer energie. Dit geeft een ontspannend, helend, verzachtend of stimulerend effect, afhankelijk van het soort behandeling.

Het doel van de reflexzonetherapie is het bereiken van de balans tussen lichaam en geest.