header2
     

HOOFD-, NEK- EN SCHOUDERMASSAGE

Er zijn vele verschillende soorten massages. Ik houd me bezig met een hoofd-, nek-, schouder-, en rugmassage. Massage kan ontspannend, helend en plezierig zijn.  Een mens bestaat echter niet alleen uit een lichaam, maar ook uit gedachten, emoties en overtuigingen. Het blijkt dat tijdens een massage ook deze aspecten worden ‘aangeraakt’.

In onze cultuur hebben we geleerd het hoofd en lichaam los van elkaar te zien, waarbij ons hoofd de belangrijkste plaats opeist in ons totale functioneren. Door het ontbreken van integratie tussen ons denken en ons gevoel, is er minder onderling contact tussen lichaam en geest. Om bij je ‘echte’ gevoelens te komen is massage een zeer geschikt hulpmiddel. Massage brengt de aandacht naar het lichaam waardoor ons denken vermindert en de kans ontstaat dat er weer gevoeld wordt.

Vanuit het holisme worden klachten en ziektes niet als een losstaand verschijnsel gezien, maar als een signaal dat je lichaam niet in balans is. Je ongemakkelijk voelen in een bepaalde situatie heeft effect op je spieren en je lichaamshouding. Bij het in stand houden van deze situatie ontstaat spierpijn. Wanneer deze pijn weg gemasseerd wordt zonder naar de oorsprong te kijken, ontneem je jezelf de kans om bewust te worden van de boodschap die erachter zit. Juist deze bewustwording maakt een oplossing mogelijk of zorgt ervoor dat iemand zich wezenlijk beter voelt.