header2
     

BACH BLOESEM REMEDIES

Dr. Edward Bach was als arts, bacterioloog en homeopaat bezig met het zoeken naar de zuiverste methode van genezen. Hij vond het vreemd dat patiënten die dezelfde ziekte hadden en hetzelfde medicijn toegediend kregen, hier totaal verschillend op konden reageren. Hij vermoedde dat de negatieve  gemoedstoestand van patiënten, zoals angst, verdriet, onzekerheid, eenzaamheid, neerslachtigheid en trauma, een belangrijke rol speelt bij het ontstaan van ziekten.
 
Hij  ontwikkelde een behandelmethode met 38 remedies bereid uit bloesems van planten, struiken en bomen . Voor noodsituaties maakte hij de 39e remedie die bestaat uit een combinatie en bekend is onder de naam Rescue Remedie.

De remedies hebben een ondersteunende werking bij ziekte door de emotionele factoren te behandelen die de genezing belemmert. Zij kunnen ook preventief worden gebruikt in tijden van grote zorgen en stress en zijn met name behulpzaam voor velen, die zich over het algemeen vermoeid en ongezond voelen zonder dat daar een specifieke medische reden voor te vinden is.

De remedies kunnen op zich gebruikt worden of in combinatie met andere behandelingsmethoden. Ze zijn volkomen veilig, hebben geen ongewenste bijwerkingen en zijn niet verslavend. Door de milde werking zijn ze geschikt voor zowel volwassenen, kinderen als baby’s.

Bloesemremedies zijn niet bedoeld om medische behandeling te vervangen. Als klachten en symptomen niet verdwijnen is het noodzakelijk om uw arts te raadplegen.