erna webheading
     

marijn

ZWANGERSCHAPSREFLEXOLOGIE

Zwanger zijn is een intense en spannende periode. Door de grote veranderingen en onder invloed van hormonen kan je zowel lichamelijk, geestelijk en emotioneel uit balans raken.

Zwangerschapsreflexologie kan helpen om deze periode zo ontspannen en plezierig mogelijk te ervaren en allerlei ongemakken het hoofd te bieden. Het doel van deze vorm van reflexologie is de gezondheid in deze belangrijke periode te optimaliseren zodat je je fit en sterk blijft voelen en je ook goed kan voorbereiden op de bevalling.
Na de geboorte van je kindje kan een reflexologiebehandeling helpen om weer op krachten te komen en de balans terug te vinden.
 
Bij een stuit- of dwarsligging kan een reflexologiebehandeling rond de 34e week ertoe  bijdragen dat je kindje zich in de juiste houding draait. Als de geboorte op zich laat wachten kan een inleidende behandeling net het duwtje in de goede richting zijn om de bevalling op gang te helpen.

De aanstaande vader kan, als hij dat wil, in de weken voor de uitgerekende datum, oefenen in ondersteunende massagegrepen. Zo kan hij tijdens de bevalling actief meewerken aan de geboorte.

Behandeling met zwangerschapsreflexologie is een goede aanvulling, maar vervangt nooit een verloskundige of een gynaecoloog!